AVA: ~ hoop ~ kracht ~ leven

7 juli 2020: Onze dag begon met dit meisje dat dringend hulp nodig had… Deze morgen kregen we een oproep voor een zwerfkatje. Ze kreeg daar al meer dan een jaar eten maar nu was ze ziek.
Haar vacht zat vol klitten en ze kwijlde uit haar mondje…
Alle alarmbellen gaan dan af! Meteen de auto in…

Eens aangekomen zag onze medewerker meteen hoe ernstig de situatie was, het was nog erger dan verwacht.
We zagen een klein breekbaar meisje, ze zat van boven tot onder vol met klitten, haar vacht was eigenlijk 1 grote klit en ze had duidelijk een heel pijnlijk mondje.
Het geluk van ons en dit meisje is dat ze niet wild is, ze was dankzij de mensen die haar eten geven niet bang van mensen.
Eerst een paar voorzichtige aaitjes en daarna snel het transsportmandje in…

Ons dierenartsenteam stond al klaar toen we aankwamen en dit fragiele meisje kreeg meteen een roesje.
Toen was het nog duidelijker dit meisje is alles behalve oke…

Haar mondje zit vol ontstekingen en haar vachtje moest er helemaal af.
We namen meteen bloed en daar kwam het verdikt ‘aids positief’ uit, ondanks dat haar kleine lijfje volledig uitgedroogd is en ze vele ontstekingen in haar bekje heeft waren haar orgaantjes gelukkig allemaal nog oke!

Ons meisje ligt ondertussen aan het infuus, ze krijgt een goede pijnstilling, antibiotica en ze is haar pijnlijk vachtje kwijt…
Herstel maar lieve schat… Ook voor jou zetten we weer alles op alles, ons maakt het woordje ‘aids’ helemaal niets uit! Je bent in de allerbeste handen!

Ava zal de eerste tijd bij onze dierenarts blijven en als ze voldoende is aangesterkt mag dit meisje doorgaan naar VZW OSCAR, een gespecialiseerde huislijke opvang voor aidskatjes. Daar zal ook dit meisje de aller allerbeste zorgen krijgen en krijgt ze de allerliefste mammie en pappie! Dank je wel Robin en Rob!

Graag ook nog een hele dikke dank je wel aan gans het team van Dierenartsencentrum Nieuwe Dijk voor alweer alles op alles te zetten voor dit meisje en haar de allerbeste kansen te geven!

We zijn er nog lang niet en het kan nog steeds fout gaan met ons fragiele mopje maar we hebben wel goede hoop!
We hebben heel veel duimen nodig! Maar ook heel veel centjes…
Wie kan ons helpen? We kunnen dit niet zonder jullie hulp! Alle kleine beetjes helpen!

Je kan een gift storten op rekeningnummer BE85 6528 2347 3906 met de vermelding ‘ gift Ava’

Voor giften vanaf 40€ ontvang je een attest dat je kan indienen bij jouw belastingaangifte waardoor je een vermindering krijgt van 45% op het totaalbedrag van al uw attesten.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.