Covid-richtlijnen voor noodgevallen!

Het mooie weer lokte de voorbije dagen velen naar buiten; niets beter dan een ontspannende wandel-of fietstocht om in deze onzekere tijden het hoofd even leeg te maken ?‍♀️?‍♂️
Dat mooie weer heeft echter ook een ander gevolg… de niet steriele katers en poezen zetten nl ook graag de bloemetjes buiten, met nestjes tot gevolg ???
Hou dus zeker je ogen én oren goed open wanneer je nog eens naar buiten trekt (en houd minstens 1,5 m afstand van elkaar!).

Wat kan jij doen?

? Er zitten zwerfkatten in de tuin/buurt: neem contact op met je gemeente of contacteer de zwerfkattenorganisatie in jouw buurt.
? Een nestje met mamapoes gevonden? Neem onmiddellijk contact op met een organisatie zodat mama én kittens in opvang kunnen komen. Indien enkel de kittens in opvang gaan, blijft de moederpoes niet steriel buiten rondlopen, met meer ongewilde nestjes tot gevolg…
? Een nestje zonder mamapoes gevonden? Neem onmiddellijk contact op met een organisatie zodat de kittens in opvang kunnen komen. Raak in geen geval de kittens aan! Het lijkt misschien verleidelijk om zelf te papflessen/de kittens groot te brengen, want “we zijn nu toch veel thuis”. Dit is echter niet zo makkelijk als het lijkt; jonge kittens zijn nl erg fragiel. Om hen de beste kansen te geven, is het noodzakelijk hen toe te vertrouwen aan een ervaren organisatie.
? Een gewond katje gevonden? Breng indien mogelijk het katje meteen in veiligheid (transportmand, kartonnen doos, binnen in huis) en neem dan contact op met een lokale organisatie of bel meteen de dierenarts (indien het om een leven-of-dood-situatie gaat).

☎️ Je kan ons team bereiken op noodnummer 0475 78 64 45
Dit is ons noodnummer en dient dus niet om vragen over adoptie of dergelijke te stellen!

Dank aan vzw Cattitute om deze mooie en duidelijke richtlijnen uit te werken.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.