DIERENLIEFHEBBER ZOEKT VRIJWILLIGERSWERK?

15 april 2020:WIJ ZOEKEN JOU!!!

De kittens komen eraan en ze komen met veel tegelijk, weten we elk jaar weer opnieuw.
We proberen dit zoveel mogelijk in te dijken door de zwerfkatjes te vangen, steriliseren en terug te zetten want elk jaar weer zijn er ook te veel kittens en te weinig plaats…

Wij zoeken dus dringend mensen die willen helpen vangen!
Ook al is het maar voor even of wil je enkel in jouw buurt vangen, we kunnen alle hulp gebruiken.

Je krijgt als vanger van onze coördinator alle nodige info van een vangadres. Je gaat dan ter plaatse kijken wat de situatie juist is en overlegt met de coördinator hoe je het best kan aanpakken.
Je wordt door het asiel voorzien van vangkooien, voedingen en materiaal en je wordt in het begin begeleidt tot je zelfstandig kan werken.

Je stelt de vangkooien op en brengt de katjes naar de dierenarts voor castratie of sterilisatie. Een paar uur later haal je hen terug op en breng je ze naar een van onze vrijwilligers waar de katjes even mogen blijven om te herstellen. Meestal breng je ze de dag erna weer terug naar de oorspronkelijke locatie.

Niet alle katjes laten zich even vlot vangen, dus het is zeker wel een werkje waar je geduld en tijd voor moet hebben en je je 2 opeenvolgende dagen of meer per week kan voor vrijmaken.
In het weekend wordt er niet gevangen omdat de dierenartsen dan niet steriliseren.

Het is vrijwilligerswerk (dus niet betaald) maar je krijgt wel een kleine onkostenvergoeding voor de benzine.
(Het vangen gebeurd enkel op grondgebied van de gemeente Mol, aangezien het budget hiervoor door de gemeente gesponsord wordt)

Je moet dus beschikken over een auto en een gsm en vooral ook een hart voor dieren!

Voor meer informatie, graag een mail sturen naar info@poezencentrale.be

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.