DRINGEND VRIJWILLIGERS GEZOCHT!

Het seizoen is weeral gestart en we hebben vijwilligers nodig die willen helpen met zwerfkatjes vangen om te laten steriliseren!
Je krijgt als vanger van onze coördinator alle nodige info van een vangadres. Je gaat dan ter plaatse kijken wat de situatie juist is en overlegt met de coördinator hoe je het best kan aanpakken.
Je wordt door het asiel voorzien van vangkooien, voedingen en materiaal en je wordt in het begin begeleidt tot je zelfstandig kan werken.
 
Je stelt de vangkooien op en brengt de katjes naar de dierenarts voor castratie of sterilisatie. Een paar uur later haal je hen terug op en breng je ze naar een van onze vrijwilligers waar de katjes even mogen blijven om te herstellen. Meestal breng je ze de dag erna weer terug naar de oorspronkelijke locatie.
 
Niet alle katjes laten zich even vlot vangen, dus het is zeker wel een werkje waar je geduld en tijd voor moet hebben en je je 2 opeenvolgende dagen of meer per week kan voor vrijmaken.
In het weekend wordt er niet gevangen omdat de dierenartsen dan niet steriliseren.
 
Je moet beschikken over een auto en een gsm en vooral ook een hart voor dieren!
 
Wie heeft de nodige vrije en tijd en wil deze wijden aan het helpen van onze zwerfkatjes? Stuur ons een mailtje via info@poezencentrale.be zodat we contact met jou kunnen opnemen!
Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.