Kitten gered uit buis

25 juli 2019: Gisteren kregen we via onze vrijwilliger Martine een alarmerende oproep binnen: er zat een heel klein kitten in een buis vast en ze konden er niet bij geraken.
Martine vertrok onmiddellijk en zou ons ter plaatse de situatie beschrijven zodat we het nodige materiaal konden meenemen of iemand konden zoeken die de klus kon klaren als dit voor ons niet haalbaar was.

Gelukkig hadden de melders het kitten toch uit de buis kunnen bevrijden maar we moesten er nu meteen mee door naar een dierenarts omdat het aan het wegzakken was.
Het kitten werd gestabiliseerd en kon doorgaan naar zijn opvanggezin, waar de couveuse al klaarstond.

Het kitten mist een achterpootje maar daar is het waarschijnlijk mee geboren en daar kunnen ze zich prima mee redden. 3-pootjes vliegen evengoed achter balletjes aan als hun 4-potige maatjes dus we maken ons daar geen zorgen over. Dit kereltje staat een mooie toekomst te wachten!
(Het is nog heel klein en het gaat nog een hele tijd duren voor het klaar is voor adoptie dus er worden nog geen aanvragen voor aanvaard)
Nog even een dikke DANKUWEL aan de mensen die het katje opgemerkt hebben en gezocht hebben tot ze het konden bevrijden, zonder deze mensen had dit kitten het simpelweg niet gehaald.
En ook nog eens een even welgemeende dankjewel aan onze vrijwilligers en gastgezinnen!
Mensen die altijd klaarstaan en alles laten vallen waar ze mee bezig zijn wanneer het dringend is. Mensen die heel hun hart en al hun vrije tijd hierin steken zonder er een cent voor terug te krijgen.
Mensen die zo vaak schrijnende toestanden zien, zo vaak verliezen moeten incasseren, zo vaak emotioneel gebroken zijn. En toch weer doorgaan omdat ze de dieren niet in de steek willen laten.

Er zijn jammer genoeg mensen die niet beseffen wat deze mensen allemaal doen en nul respect hebben, zoals we deze week nog eens mochten ervaren, maar weet dat wij jullie héél hard waarderen!

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.