Mama Mara + 5!

15 april 2020: Op paasochtend heel vroeg kondigde zich de bevalling van Mara aan.

Ze beviel van 1 gezond kittentje, dus we waren blij dat alles goed ging. Echter de geboorte van nummer 2 liet op zich wachten en wachten… Na eerst onderling overleg en dan overleg met de dierenarts werd duidelijk dat de bevalling stilgevallen was.

Bij een normale tamme kat zou er op zo’n moment weeën-opwekkers toegediend worden. Maar aangezien Mara niet tam is, was onze enige optie een spoedkeizersnede. Dankzij onze topdierenarts Steven Mullie konden we meteen terecht bij hem. Met een bang hartje van onze vrijwilliger werd de spoedkeizersnede uitgevoerd. Gelukkig werden kort daarop nog 4 gezonde kittens geboren!

Mara werd nadien terug thuis in haar rustige omgeving gelegd. De kleine kittentjes werden eventjes in de couveuse gelegd om op te warmen en wakker te worden. Van zodra de kleintjes wakker werden legden we ze voorzichtig terug bij de mama, samen met het kleintje dat s morgens zo geboren was.

Vanop afstand zagen we Mara wakker worden, maar jammer genoeg ontfermde ze zich niet meteen over de kittens, s avonds konden we niet anders dan ingrijpen, want de kittens werden niet gevoed en Mara liet ook niet toe dat ze lekker warm tegen haar aan kwamen liggen. We beslisten om Mara s nachts haar rust te gunnen en dat wij de verzorging over haar kleintjes (het kleinste kitten woog amper 74gr) eventjes op ons zouden nemen.

De nacht verliep goed, de kittens lagen lekker warm in de couveuse en dronken goed van hun papje. Tegen de morgen waren ze allevijf aangekomen en besloten we om de 3 zwaarste kittens terug bij Mara te leggen. De klik was er niet meteen, maar ze liet de kittens wel toe, dus we waren terug hoopvol. S middags besloten we om de 2 kleinste ook bij haar te leggen. En we zagen stilletjes vanop afstand toe dat Mara beetje bij beetje de rol van mama op zich nam.

Nu 3 dagen later zien we dat Mara zich helemaal ontfermd heeft over haar kleintjes. Het is ook duidelijk dat ze zich meer en meer op haar gemak begint te voelen. Ze eet goed, ziet er meer relax uit en voelt zich duidelijk ook beter. De kittens liggen lekker dicht tegen haar aan, miepen niet en komen stilletjes bij.

En wij? Wij genieten vanop afstand van dit kleine wonder, verwennen Mara met lekkere hapjes en gunnen haar vooral de rust die ze verdient.

Nog een dikke dikke dankuwel aan onze dierenarts Steven Mullie om ons op een feestdag alweer uit de nood te helpen!

Graag willen wij nog even benadrukken dat het absoluut geen zin heeft om te bellen of mailen voor deze kittens. Deze mopjes zijn net geboren en moeten nog minstens 12 weken flink groeien voor ze klaar zijn voor adoptie. Adoptieaanvragen voor deze kleintjes zullen dan ook genegeerd worden.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.