Nachtelijke noodmelding uit Geel

29 mei 2020: Gisterenavond laat, zeg maar rond middernacht kregen we een hulpvraag van een organisatie die een oproep had gekregen uit Geel en of er iemand kon helpen…
De moed zakte al in onze schoenen want het zijn al een paar loodzware dagen geweest en we zijn allemaal doodmoe. Maar als je hoort dat er 4 kittens van ongeveer 4 weken meteen hulp nodig hebben want dat eentje het absoluut niet goed…
Dan herpak je jezelf even en ga je toch weer door.
We namen contact met de melder en een uurtje later stond zij aan de deur met 4 kleine drolletjes.

Ooooh God… Dit is niet goed!
De kittens waren veel ouder dan we dachten en het kleinste kitten had serieuze ademnood.
Wat is het probleem, waarom krijg je geen lucht? We zagen een witte massa in de mond en dachten in eerste instantie dat het kitten vocht op de longen had en stilletjes aan aan het stikken was.
De witte massa bleek een propje vlees of vet te zijn dat zijn luchtpijp blokkeerde… Eens dit eruit was kon het inimieni, zo verschrikkelijk uitgemergeld kleintje weer normaal ademen.
Dit had letterlijk geen minuten meer mogen duren of hij was gewoon gestikt….

De kittens hun oortjes staan volledig recht, hun oogjes zijn al aan het verkleuren en ze hebben zo’n kleine lijfjes…
Zo uitgemergeld… Het zwaktste kitten weegt amper 158gram, een normaal kitten van deze leeftijd zit rond de 600 gram…
Nog geen 3de van zijn gewicht… De andere kittens wegen ook tussen de 230 en 250 gram… Ze hebben alle 4 een groei en gewichtachterstand.

Hoe komt dit? Hoe kan dit in godsnaam gebeuren? We snappen er helemaal niets van!
Momenteel kunnen we enkel ons uiterste best doen voor deze ukjes en heel erg hard hopen dat ze het alle 4 halen.
De kittens worden op alle mogelijke manieren ondersteund en krijgen een boel supplementen om hun kleine lichaampje te helpen overleven maar het blijft nog enkele weken afwachten.

Ze krijgen om de paar uur een kleine hoeveelheid krachtpap zodat hun maagje en darmpjes weer kunnen wennen aan voedig.
We beloven aan deze kleintjes om ook dit keer weer alles op alles te zetten maar we hebben heel erg veel duimen nodig en natuurlijk kan dit allemaal niet zonder de nodige centjes!
We willen ook nu weer aan jullie vragen ons hierbij te helpen… We hebben alle giften zo hard nodig momenteel!

Wie graag onze kleine vechtertjes wil steunen, kan een gift doen op onze rekeningnummer BE85 6528 2347 3906 met de vermelding ‘gift vechterkes’
(Voor giften vanaf 40€ ontvang je een attest dat je kan indienen bij jouw belastingaangifte waardoor je een vermindering krijgt van 45% op het totaalbedrag van al uw attesten.)

Graag willen wij ook nog even het meisje bedanken dat in het midden van de nacht naar Geel gereden is om te kittens op te halen en naar ons opvanggezin te brengen. Eva, Jij hebt er voor gezorgd dat deze katjes momenteel nog leven door meteen hulp te zoeken!
Het is zo verschrikkelijk belangrijk om contact op te nemen met een ervaren organisatie als je een nestje hebt gevonden, ongeacht welk uur of dag… Zoek meteen hulp!
Door het goedbedoeld zelf te proberen kan je meer schade toebrengen dan je denkt. De kittens kunnen zich verslikken waardoor ze vocht op de longen krijgen en langzaam aan stikken.
Of er kan zoals hier een stukje eten de luchtweg blokkeren, onderkoelde kittens kunnen gaan crashen als je ze eten geeft…
Er zijn zoveel dingen die fout kunnen lopen! Zoek alsjeblieft meteen hulp ongeacht de leeftijd of toestand van de kittens!

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.