Niet wachten, hulp vragen!

12 juli 2020: Het was gisteren geen fijne dag en die begon al ‘sochtens vroeg.
Een lieve jongen had ‘snachts een katje van de straat geraapt waarvan hij dacht dat het aangereden was en heeft het op zijn fiets mee naar huis genomen.
In de vroege ochtenduren bereikte zijn hulproep ons en we gingen met het arme katje meteen naar de dierenarts van wacht.
Het katje was er slecht aan toe, leek echter niet aangereden te zijn maar gewoon in heel slechte toestand. Ze was zo mager als een lat, zat vol klitten en zat jammer genoeg al vol wriemelende maden aan haar achterkant. Alle hulp voor haar kwam veel te laat en we konden niets ander doen dan haar laten inslapen.
Een heel dikke pluim wel voor de jongeman die dit diertje niet aan haar lot overlaten heeft en zo snel mogelijk hulp gezocht heeft.

Terwijl onze medewerker nog bij de dierenarts stond, kwam de volgende melding al binnen. De vangkooi stond al dagenlang opgesteld voor een katje waar het niet goed mee ging maar ze wou niet in de kooi gaan, tot vanmorgen.

De auto in, katje ophalen en weer terug naar de dierenarts in de hoop dat dit een beter afloop zou hebben.
Maar die hoop verdween snel toen het katje onder narcose was en onderzocht kon worden. Mager, vol klitten, een boel rotte tanden, dikke zweren en een massief gezwel in de mond, de geur was verschrikkelijk.
Hoe ver het gezwel zat, was moeilijk in te schatten maar de schade was duidelijk enorm en in haar toestand was er geen beginnen meer aan.
Slaap zacht lieve meid…x
Dank aan de meldster die zoveel moeite gedaan heeft om ons te helpen haar te vangen.

Maar deze katjes moeten al eerder gezien geweest zijn door andere mensen, waarom werden wij niet eerder gebeld?

Wij kunnen het niet genoeg herhalen: als je een dier in nood ziet, WACHT NIET maar zoek METEEN hulp!
Des te sneller er ingegrepen kan worden, des te groter de kans dat we de katjes nog kunnen redden en onze medewerkers niet met de tranen in de ogen en een lege transportmand moeten vertrekken.
Dit hakt er zwaar in mensen, hoe vaak we het ook zien, want dit had zo ver niet mogen komen….

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.