Nova

28 mei 2021

 

Nova… Ons dapper ventje…
Vandaag ging opvangmama Ellen met ons Nova’tje naar de neuroloog.
Ons vermoeden werd bevestigd, Nova heeft ataxie.
Even kort uitgelegd…
Ataxie is een stoornis in de centrale hersenen, bij Nova veroorzaakt door de parvo. Het zenuwstelsel van ataxische katten is ernstig verstoord, waardoor het dier begint te wankelen, problemen krijgt met de coördinatie, het kopje scheef houdt.
Uiteraard is dit geen doodsvonnis en Nova’tje zelf… Die heeft er zelf absoluut geen last van.
Wel zal ons Nova’tje altijd een zorgenkindje blijven. Hoe Nova zal ontwikkelen en op welk tempo? Dat zullen we allemaal moeten afwachten. Maar gelukkig heeft ons vrolijk ventje daar zelf helemaal geen last van.
Nova is een heerlijk ventje en hij geniet tenvolle van het leven. Bij opvangmama Ellen en opvangpapa Geert is hij met zijn wiebelpoepke in de allerbeste handen. Daarom hebben wij ook besloten dat Nova een permanent poezencentrale katje zal blijven omdat hij altijd extra zorgen zal blijven nodig hebben.
Momenteel moeten we nog heel veel uitzoeken en gaan we kijken hoe we Nova het allerbeste kunnen ondersteunen. Maar 1 ding staat vast… Hij heeft een overvloed aan TLC!
Wij willen graag Vzw AZURA nog een keertje extra bedanken om alle medische onderzoeken en kosten van Nova op hun te nemen 💙
Wie ons heerlijk mannetje nog wat extra wil verwennen… Laat jullie hier maar gaan:
Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.