Poezencentrale wenst jullie een fijne Werelddierendag!

4 oktober 2019: WIST JE DAT?

Op 4 oktober 1931 tijdens een internationaal congres van dierenbeschermers in Firenze, werd uitgeroepen tot Werelddierendag?

Deze dag overeen komt met de dag waarop men Sint Franciscus van Assisi viert? Deze heilige wordt beschouwd als de patroonheilige van de dieren en de allereerste verdediger van de dierenrechten.

De aandacht op Werelddierendag vandaag uitgaat naar de plaats van de dieren in de moderne wereld? Teveel dieren, zowel wilde dieren als huisdieren zijn het slachtoffer van onrecht. Op Werelddierendag wil men het publiek sensibiliseren voor dit dierenleed in de wereld.

Daarom vragen wij om samen met ons vandaag de diertjes extra in de kijker te zetten. Voor hen die het extra moeilijk hebben zoals de vele zwervertjes, de gedumpte dieren die nu hun plan moeten trekken, dieren waar het baasje hen zonder boe of ba heeft buitengezet… De katjes die hier als extra zorgkatjes binnen komen, die in vaak hun erg korte leventje nog nooit liefde hebben mogen kennen….

Willen jullie graag onze diertjes steunen? Dat kan op Rekeningnummer BE85 6528 2347 3906 met vermelding gift Werelddierendag
Voor giften vanaf 40€ ontvang je een attest dat je kan indienen bij jouw belastingaangifte waardoor je een vermindering krijgt van 45% op het totaalbedrag van al uw attesten.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.