Rip arme mamapoes en kleintje…

1 augustus 2019: We kregen vorige week een melding van een mamapoes met 4 kleintjes in een tuin op de Turnhoutsebaan. Dit gezinnetje werd gelukkig door de bewoner en de achterburen in de Bossestraat goed verzorgd en mama mocht zeker blijven maar dan wel graag laten steriliseren. Voor de kleintjes zagen de lieve bewoners liever een leventje als huiskatjes, of we daarmee konden helpen?

Er werd overlegd, geschoven en gezocht want momenteel krijgen we heel veel meldingen binnen, maar het zou een vrijwilliger lukken om dit gezinnetje er tussen te wringen en het vandaag te gaan vangen.

Toen ze daar aankwam, wachtte haar helaas verschrikkelijk nieuws: mamapoes was de dag ervoor nog door de buren halsoverkop naar de dierenarts gebracht want ze was doodziek. De dierenarts heeft nog geprobeerd haar te redden maar het mocht niet baten.

Ze blijkt vergiftigd te zijn!
1 kitten werd daarna ook dood teruggevonden en we vermoeden dat dit kitten hetzelfde lot ondergaan heeft…

Sterven aan vergiftiging is een langzame en pijnlijke dood… wie doet zoiets?! Voor deze katjes werd gezorgd en er zou nog maar 1 katje daar blijven, dat gesteriliseerd werd én door bewoners van alles voorzien zou worden zodat ze niet moest gaan zwerven.

De bewoners zijn er kapot van en wij willen héél graag weten wie hiervoor verantwoordelijk is.
Maar iemand die zoiets doet, heeft de ballen niet om ervoor uit te komen, laf en laag bij de grond, voor ons de lucht in hun longen niet waard!
We hopen dan ook van harte dat die persoon in zijn eigen gif stikt en zijn bereid daar even mee te helpen.

Gelukkig konden deze nu moederloze kleintjes snel gevangen worden vandaag en zijn ze nu veilig.
Opvangmama Saskia zal hen snel kunnen duidelijk maken dat mensenhanden veel meer kunnen dan lekkere hapjes brengen en we twijfelen er niet aan dat ze binnen korte tijd enorm gaan genieten van alle aaitjes en aandacht die ze daar zullen krijgen.

Onze dank aan de lieve mensen die deze katjes zo goed verzorgd hebben, jullie konden niet meer doen dan je gedaan hebt en dankzij jullie zijn deze 3 kleintjes gered!

Deze kittens zijn nog lang niet klaar voor adoptie en we nemen er dan ook nog geen aanvragen voor aan.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.