Schuw katje zoekt rustige boerderij of stalplaats

Wij zoeken een  boerderij- of stalplaatsje voor schuwe katten die niet op hun eigen locatie kunnen blijven omdat ze in gevaar zijn of hun verzorger die voedsel voorziet weggevallen is.
Sommige katjes zullen wel gewend zijn om in de buurt te zijn van mensen maar laten zich niet benaderen of aanraken dus het zijn géén tamme huiskatjes en zullen het waarschijnlijk ook nooit worden.

De katjes zijn al gesteriliseerd en gezond verklaard door een dierenarts voor ze verhuizen en voor de adoptant zijn er geen kosten aan verbonden.
Ze moeten dagelijks geschikte voeding krijgen (droge kattenbrokjes) en proper water want van muizen alleen leven, is niet genoeg.

Om de verhuis en het verblijf voor de kat succesvol te maken, moet hun verblijf wel aan een paar voorwaarden te voldoen.

De katten moeten een 8-tal weken opgesloten kunnen worden in een rustige en relatief ruime ruimte zodat ze kunnen wennen aan hun nieuwe omgeving en leren dat ze daar nu wonen.Katten die vroeger losgelaten worden, herkennen de omgeving vaak nog niet als thuis en proberen terug naar hun vorige locatie te geraken, met alle risico’s van ongevallen en sterven door gebrek aan voeding vandien.Door de termijn van 8 weken opsluiting aan te houden, is de kans heel groot dat ze zullen blijven waar we hen zetten.
Ze moeten zich in die ruimte kunnen verstoppen als iemand komt eten geven en kattenbakken schoon te maken zodat ze niet kunnen ontsnappen bij het  binnen en buitengaan. Een stapel hooibotten waar ze in en achter kunnen kruipen bijvoorbeeld, is zeker al een goede schuilplaats.

We hebben wel al vaker katten op een hooizolder gezet waar ze in principe wel afkunnen maar daar blijven ze blijkbaar wel makkelijker lang genoeg opzitten omdat het hoog en veilig aanvoelt voor hen dus dat kan ook een goede optie zijn.

De katten mogen ook geen gevaar lopen (loslopende honden bv) buiten de plaats waar ze 8 weken zitten want anders gaan ze ook weer zwerven en hebben we niets bereikt.

Denk jij en of meer katjes een goede en veilige thuis te kunnen bieden? Stuur dan zeker even een mailtje naar info@poezencentrale.be met wat uitleg over de locatie en liefst ook enkele foto’s zodat we ons al een beeld kunnen vormen van de situatie.