Update Poppy

6 november 2019: Poppy’s verbandje moet elke 2 dagen ververst worden bij de dierenarts zodat ze kunnen kijken dat de sonde nog goed op zijn plaats zit en de huid er rond niet gaat reageren.
Gisteren bleek jammer genoeg dat de sonde niet meer vast zat en dat er duidelijk al irritatiesporen te zien waren dus de sonde moest eruit.

We hadden al geprobeerd Poppy zelf te laten eten maar de knul snapt niet wat er gebeurd en panikeert als het eten naast zijn bekje begint te lopen dus dat was geen succes.
We hebben vandaag geprobeerd hem te helpen met het eten door het met een spuitje in zijn bekje te druppelen maar het lukt niet om hem voldoende te laten eten en hij vind het heel eng allemaal. Dit kunnen we geen weken blijven volhouden.

De enige oplossing is om morgen een sonde aan de andere kant van zijn hals te laten plaatsen en hopen dat deze het langer volhoudt dan de eerste.
Als deze sonde eruit moet, hebben we geen andere keuze meer dan zijn kaak terug los te maken en hopen dat het bot voldoende heeft kunnen helen zodat hij weer goed zelf kan eten.

Poppy had weer veel last van zijn luchtwegeninfectie en het snot vloog ons weer rond de oren. Met enkele dagelijkse aerosolbeurten kunnen we het voor hem wel wat makkelijker maken. Hij vond het in ieder geval wel heel fijn dat hij nu even geen kraagje aan moet en we laten hem nog wat genieten tot morgen. Nieuwe sonde, nieuwe kraag knulletje…
Maar dankzij die sonde moeten we hem dan ook niet meer lastig vallen met vervelende voedingen en hij wordt ook nog extra in de watten gelegd nu hoor.

Poppy’s opvangmama werkt fulltime en wist even niet hoe ze het allemaal moest doen want Poppy moet om de 3 a 4u gevoed worden. Gelukkig kreeg ze hulp van opvangmama Evi en ze is haar daar heel dankbaar voor.
Vandaag had Evi zelf een superleuke verrassing voor de opvangmama zelf achtergelaten in de ijskast, gewoon een superlekkere maaltijd mét dessert erbij!
Van zulke opvangcollega’s kan je toch alleen maar dromen! ???

Duimen omhoog weer allemaal voor Poppy’s ingreep morgen en voor een voorspoedig verloop van de komende weken!

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.