Van Brussel naar Mol…

7 mei 2020: Update: Lou bleek al een nieuw baasje te hebben!

 
Zijn chipnr was in het oude systeem nog niet op dit baasje haar naam overgezet geweest maar zij zag gisteren Lou op onze pagina en nam meteen contact met ons op.
Zij vertelde dat Lou in Berlaar na een aanrijding bij de collega’s van Unco Jerry binnen gebracht was en zij hadden tevergeefs contact proberen te leggen met zijn oude baasje.
Aangezien van daar geen reactie kwam, mocht het opvanggezin hem na de wettelijke termijn adopteren en daar woonde Lou nu al bijna een half jaar. Vlak bij de plaats waar wij hem opgepikt hebben.
Hij was ontsnapt uit de tuin en moet ergens anders binnen genomen zijn want ze waren hem al even kwijt.
 
De vreugde was natuurlijk groot toen ze hoorden dat we Lou gevonden hadden en wij waren heel blij om hem terug samen met hen te herenigen.
We wensen Lou, Astrid en haar gezin nog veel gelukkige jaren samen!

 

6 mei 2020:

Dinsdag werden we gebeld door de Kempische Golfclub dat daar een katje lag dat aan het stuiptrekken was…. snel even rondbellen om te zien welke medewerker het snelst daar kon zijn want dit voorspelt weinig goeds.
Daar aangekomen zag onze medewerker een katje dat rustig en normaal rondliep. Een beetje verward misschien maar hij kwam vlot aangelopen en liet zich ook rustig aaien.
De melders waren bang dat hij rattenvergif gegeten had maar uit hun beschrijving van zijn toestand te horen, was epilepsie een grotere kanshebber.

Deze knul (Loulou) bleek ook gechipt te zijn en was ook nog een geregistreerd! Hoera hoera!
Het manneke bleek inderdaad epilepsie te hebben en zijn baasje was naar het buitenland verhuist enige tijd geleden.
We kregen een familielid aan de lijn en zij vertelde dat het baasje het katje aan iemand toevertrouwd had maar hij was daarna nog doorgegeven en leek elke keer te verdwijnen. Zijn baasje woonde in het Brusselse dus ze waren heel verbaasd dat hij nu in Mol gevonden was.

Gelukkig waren zij het wel met ons eens dat er nu naar een permanent adresje gezocht moet worden voor deze knul waar hij zeker de nodige medicatie krijgt en een goed afgemaakt tuintje zodat hij niet meer verloren kan lopen.

Loulou mocht even bekomen bij een van onze gastgezinnen , en even lekker bij-eten, hij had honger! Maar omdat het al erg druk bij ons is, hebben we even ons oor te luister gelegd bij andere organisaties die voor hem een geschikt plaatsje hebben en deze knul mag morgen doorgaan naar de collega’s van Zwerfkat in Nood II!
Het gaat je goed, lieve Loulou, ze gaan daar voor jouw hét perfecte gouden mandje zoeken, je bent in goede handen daar!

Onze dank aan de Kempische Golfclub om hulp te zoeken voor deze jongen!

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.