Wordt deze jongen gemist?

7 januari 2019: Vandaag kwam dit katje hulp vragen bij de leerlingen tuinbouw van SBSO HELIX te Lommel. Het katje komt al een tijdje slapen in de serre van de afdeling tuinbouw maar vandaag had hij overduidelijk hulp nodig. Normaal gezien loopt het katje weg als de leerlingen dichterbij komen en gingen er vanuit dat het een schuw katje was die daar een warm en veilig plekje om te slapen had ontdekt.

Vandaag ging hij niet weg, hij had dringend hulp nodig! Zijn pootje was helemaal dik en er zat een grote open wonde op zijn voorpootje. Hij had duidelijk veel pijn en kon niet meer steunen op zijn pootje.
De leerlingen schoten meteen actie en gingen hulp roepen van Juf Stephanie want die is bij Poezencentrale en wist wel wat te doen.
Samen schoten we meteen in actie, er kwam een vangkooi en een uurtje later was ‘hun katje’ veilig bij de dierenarts door de goede samenwerking van de juffen en meesters, de leerlingen en de vrijwilligers van Poezencentrale.

Hier bleek dat ons mannetje helemaal niet wild was. Hij was bang maar heel erg dapper. We mochten hem de eerste zorgen toedienen en daarna kreeg hij een roesje om zijn pootje helemaal te verzorgen.
We hebben ons dapper mannetje Mister Helix genoemd naar de super lieve leerlingen tuinbouw van SBSO HELIX!

Mister Helix heeft helaas geen chip en is niet gecastreerd. Heeft hij toch een baasje? Is hij verloren? We hebben er weer het raden naar!
Voorlopig krijgt Mister Helix de allerbeste zorgen bij Dierenartsencentrum Nieuwe Dijk. Zijn pootje moet elke dag verzorgd en gespoeld worden en daarom moet hij nog enkele dagen in hospitalisatie blijven tot hij naar zijn opvanggezin kan.

Wie denkt Mister Helix te kennen mag contact met ons opnemen met de bewijzen zijn baasje te zijn.

Wie een centje kan missen voor deze lieve schat kan een gift doen op Rekeningnummer BE85 6528 2347 3906 met de vermelding gift Mister Helix.

Voor giften vanaf 40€ ontvang je een attest dat je kan indienen bij jouw belastingaangifte waardoor je een vermindering krijgt van 45% op het totaalbedrag van al uw attesten.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.