Guusje

6 mei 2021
Guusje… ons dapper kereltje… Wat zijn we trots…
Ons Guusje kwam enkele weken geleden helemaal onderkomen met een loodzware rugzak in opvang.
Hij was graatmager, misvormde pootjes en teentjes, vol wondes, een spuitende diarree,…
Iedereen die Guusje mocht ontmoeten was meteen gek van hem… Ondanks zijn grote rugzak was ons Guusje nog steeds zo lief voor mensen! Maar Guusje zijn rugzak zat zo overvol dat hij soms uit het niets heel erg boos kon worden. Dan was het hem allemaal eventjes te veel. Maar zijn opvangmama Ellen en zijn opvangpapa Geert toonde Guusje dat hij stilletjes aan weer die mensen mocht vertrouwen.
Beetje bij beetje werd zijn rugzak minder zwaar en ons mannetje voelde dat zelf ook. Zijn boosheid ebde meer en meer weg …
Guusje ziet enorm graag zijn mensen maar andere dieren… Dat was niks voor Guusje.
Heel voorzichtig en met een heel klein hartje gingen we opzoek naar een thuisje voor Guusje alleen. Zonder andere dieren, zonder kindjes, een rustige thuis, mensen met heel wat ervaring die ‘ons Guusje’ konden lezen en die het ook niet erg vonden als hij nog eens een keertje boos zou worden. Een hele opdracht dus!
Toen kwam heel erg snel de adoptieaanvraag van Carolina… Wauw! Wat klonk dat goed! Net wat we voor Guusje zochten!
Onze opvangmama vertelde voor het bezoekje al uitgebreid over ‘haar manneke en zijn handleiding’. We planden een bezoekje in en dat nam al onze twijfels weg… Het was tijd… Ons ventje mocht vrijdag de sprong wagen! Met een lach en een traan namen zijn opvangouders afscheid van hem. Maar ook met een bang hartje, wat als het niet goed gaat? Hoe gaat hij zich gedragen in zijn nieuwe huisje? Gaat hij de rest van zijn rugzakje daar nog laten vallen?
En toen kwamen die eerste avond de eerste foto’s binnen… We wisten het nu 100 procent zeker! Guusje zit in zijn diamanten mandje! Eentje voor hem alleen met een mama die hem ongelooflijk graag ziet en zijn rugzakje er heel graag bij neemt.
Wat zijn we blij! De volgende dagen volgden nog meer foto’s en we zien hem genieten! En wij genieten volop met hem mee!
Het is niet makkelijk voor de opvangmama’s en papa’s om zo een zorgenkindjes uit handen te geven. Maar als je dan ziet hoe goed ze het doen in hun nieuwe thuisje… Dan weet je exact waarom je opvangmama/papa bent!
Lieve Carolina, Dank je wel om zo goed voor ‘ons Guusje’ te zorgen!
 
Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.