Alweer een schrijnend geval

18 augustus 2019: Gisteravond kregen we nog een alarmerende melding: een katje lag al een hele tijd naast de weg in de regen en het was duidelijk dat er iets niet goed mee was.

Onze medewerker sprong meteen in de auto en ging het katje ophalen. Het katje zal bomvol maden, nog maar pas uitgekomen, maar ze zaten overal, in de vacht, de ogen, tussen de teentjes, en de klok was dus aan het tikken want deze maden vreten zich een weg naar binnen.
Het katje bleek ook blind te zijn en beet flink van zich af toen we probeerden de maden te verwijderen.

De maden moesten er allemaal af dus het katje werd naar een dierenarts gebracht voor een kort roesje zodat we even snel en grondig konden werken.
Het leek verder geen letsels te hebben en zag er nog redelijk goed uit dus het was voor ons een raadsel waarom ze daar in de regen lag en al vol maden zat.
Ze leek nergens pijn te hebben dus een aanrijding leek ook onwaarschijnlijk.

Nu de eerste zorgen gegeven waren, mocht het katje even haar roesje uitslapen en zouden we zien of ze wel wou eten.
Maar al haar energie leek op te zijn vanmorgen dus reden we meteen weer terug naar de dierenarts om haar aan het infuus te lagen leggen.

Vanavond deed ze het al een beetje beter maar we zullen moeten afwachten hoe het verder gaat. We hopen dat ze gewoon uitgeput was door de gebeurtenissen van de laatste dagen maar als ze niet betert, gaan ze verder met de nodige onderzoeken.

Dit katje is tam maar niet gechipt maar we hopen dat er iemand toch naar op zoek is.
Mocht u meer informatie hebben over dit katje, laat het ons zeker even weten via info@poezencentrale.be.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.