Gelukkig wel op tijd

29 april 2020: Deze namiddag werden we gebeld door een firma voor afbraakwerken in Balen.
Ze hadden kleine kittens gevonden op een werf onder puin van een afgebroken woning.
Aangezien de ernst van de situatie sprong onze vrijwilligster weer meteen in de auto. Oorspronkelijk dachten we 3 levende en 1 dood kitten aan te treffen. Toen onze vrijwilligster de 3 overlevende kittens aan het bekijken was zag ze dat het ‘dode kitten’ toch nog in leven was. Veel leven zat er niet meer in maar hij leefde dus er was een kans.

Geen tijd te verliezen en op naar onze dierenarts Steven Mullie met het kleintje op de schoot. Het bloed en zand werden al uit zijn mondje gehaald om hem comfortabeler te houden tot bij onze dierenarts.
Op zo een momenten besef je wel dat het te laat is, dat hij het niet gaat halen maar elke seconde telt en wil je het toch proberen om hem erdoor te halen.
Helaas had dit kleine mannetje geen schijn van kans en waren de inwendige verwondingen te groot… Het enige wat we voor hem konden doen was hem zachtjes laten inslapen. Hij is niet alleen gegaan… We waren bij hem… Ook al was het maar weer zo kort… hij heeft even liefde en warmte kunnen voelen.

Na een eerste check up door onze dierenarts zagen de overgebleven 3 kittens er op het eerste zicht wel oke uit.
Bij het opvanggezin aangekomen namen we eerst de temperatuur en werden de mondjes met zand proper gemaakt. Alle 3 de kittens hadden een lichaamstemperatuur van rond de 36 graden. Dit is veel te weinig dus gingen de kittens eerst even in de couveuse tot ze de goede lichaamstemperatuur van 38.5 graden bereikt hadden. Als je onderkoelde katjes eten geeft kan hun lichaampje dat niet aan en kunnen ze sterven.

Ondertussen zijn de kittens weer op temperatuur en hebben zij hun eerste papjes op.
Vanavond zal er voor mama een vangkooi geplaatst worden en kan ze hopelijk snel herenigd worden met haar kindjes. Ondertussen zullen wij ons uiterste best doen voor haar kleintjes.

Een hele dikke dank je wel aan het team van Ronny Mols om meteen in actie te schieten en ons meteen te bellen.
En natuurlijk ook weer een hele dikke dank je wel aan dierenarts Steven Mullie om keer op keer er voor ons te zijn!
Deze man maakt sinds het begin deel uit van Poezencentrale, heeft iedereen van ons al op hun ergst gezien en bijgestaan in de moeilijkste situaties. En toch is hij er elke keer weer opnieuw, niet alleen voor de katjes maar ook voor ons.

Graag willen wij nog even benadrukken dat het absoluut geen zin heeft om te bellen of mailen voor deze kittens. Deze mopjes zijn een 5 dagen oud en moeten nog minstens 12 weken flink groeien voor ze klaar zijn voor adoptie. Adoptieaanvragen voor deze kleintjes zullen dan ook genegeerd worden. Ze kunnen ook NIET gereserveerd worden en werken NIET met een wachtlijst.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.