Kittens!!!

Die zijn er nog niet want het is daar nu nog te vroeg voor.

Tijdens de wintermaanden paren de meeste katten niet, zeker niet de katten die buiten leven, omdat hun kittens niet bestand zijn tegen de koude temperaturen en er een grotere sterfte zou zijn.
Nestjes die nu bij uitzondering geboren worden, zijn dan ook meestal nestje van huiskatjes. Huiskatjes van eigenaars die hun verantwoordelijkheid niet opgenomen hebben en ervoor zorgen dat asielen en zwerfkattenprojecten geen moment rust krijgen omdat zij de gevolgen (rechtstreeks én onrechtstreeks) hiervan mogen oplossen…

Wanneer zijn er dan wel kittens te verwachten?
Meestal zien we pas in maart of april al een occasioneel nestjes geboren worden maar deze kittens zijn ten vroegste eind mei klaar om voor adoptie gezet te worden.
In mei zal je dus al wel hier en daar kittens ter adoptie zien komen maar het aanbod zal, jammer genoeg, pas in juli beginnen aanzwellen.

Wie dus persé een kitten wil, zal nog even geduld moeten hebben en we vragen jullie dan ook om ons niet bezig te houden met mails of telefoontjes voor kittens, we hebben dingen genoeg te doen.
Wanneer er kittens binnen komen, zal je die zien verschijnen op onze website en Facebookpagina en zal je bovendien nog even moeten wachten voor ze klaar zijn voor adoptie.

Kittens die klaar zijn voor adoptie vind je hier en in onze Adoptiekatjes-map op Facebook.

Wie liever een kitten adopteert, bedenk even dit:
– ze zijn maar heel even zo klein  (vanaf 6 maanden spreken we al van een halfwas)
– ze moeten nog heel veel leren
– je moet er nog heel veel tijd in steken
– ze zitten nog vol energie en uw meubels zullen eronder lijden!
En je kan evenveel pret beleven en minstens evenveel liefde en nog veel meer dankbaarheid terugkrijgen van een katje dat al wat ouder is.