Konijntje met gezelschap

6 mei 2020: Deze kleine dropjes had mamapoes in een konijnenhok, bij een konijn, in het stro gelegd en mama bleef wel in de buurt maar leek niet naar haar kleintjes om te zien.
De melders hadden gezien dat 1 kitten al overleden was en besloten onze hulp in te roepen.

Papmama Evi sprong de auto in want er was geen tijd te verliezen, deze kittens waren amper 1 dag oud en eentje was al overleden.
De kittens waren nat, hingen vol stoelgang (plat en in een foute kleur!) en moesten dringend opgewarmd en gevoed worden dus ze gingen met Evi mee. … wat gaat die nieuwe couveuse goed van pas komen als ze geleverd wordt!

Omdat mamapoes schuw is en niet leek te weten wat ze met haar kleintjes moest doen, hebben we besloten haar te laten steriliseren en terug in haar vertrouwde omgeving te zetten.
De kans dat ze in gevangenschap zicht veilig genoeg zou voelen en toch zou gaan zorgen voor haar kittens en genoeg melk zou hebben, was te klein. Met kittens zo jong heb je heel weinig speelmarge en we konden niet riskeren dat er in dat proces nog kittens zouden sterven.
Mama is ondertussen al terug op haar vertrouwde plaatsje en doet het goed.
Wij gaan goed voor jouw kleintjes zorgen lieve meid, geen zorgen meer voor jou x

Billy, Missy, Lenny en Joe doen het goed, hun stoelgang is weer wat het moet zijn en ze zijn al goed bijgekomen in de 3 dagen dat ze hier zijn.
We weten dat ze nog een lange weg te gaan hebben en dat we nog lang niet uit de gevarenzone zijn maar we durven voorzichtig optimistisch te zijn.

Het lijkt voor de hand te liggen dat voor deze kittens nog een aanvragen aanvaard worden maar we gaan het toch maar weer expliciet erbij zetten.
Kittens worden TEN VROEGSTE op 11 -12 weken voorgesteld voor adoptie en deze kleintjes zijn 3 dagen oud dus het is nog lang wachten op deze kittens.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.