Lieve Marie, het was eindelijk jouw beurt!

12 oktober 2020: Je leefde al een aantal jaren bij een groeiende zwerfkattengroep. Je kreeg er elke dag eten en kon in de stallen slapen maar jouw lijfje had al duidelijk wat te lijden gehad en het leven als buitenkat verging jou niet zo goed.

We dachten dat jij al een seniorkatje was, met stijve gewrichten en een mager ruggetje, die voorzichtig kwam aanwandelen, op zoek naar een maaltijd.
Toen onze vrijwilligers gebeld werden voor opvang voor 2 nestjes en de vraag om de oudere katjes te steriliseren, zag je ons de kittens meenemen, kooien opstellen, katjes vangen en ze weer terugbrengen en weer weggaan. We hadden het heel druk en konden pas bijna 2 maanden later weer terugkomen om verder te vangen. En toen gingen we weer weg.
Jij zag ons komen en gaan en, je wist het niet maar, wij zagen jou ook lieve Marie en wij wisten al dat wij jou gingen helpen. Jij was al van de allereerste oogopslag diep in ons hart gekropen en wij gingen een plaatsje voor jou zoeken.
Telkens dat plaatsje in zicht kwam, werd het meteen ingenomen door een dringender geval en moesten we jou met veel spijt in het hart weer even op de wachtlijst zetten en wachtten op de volgende kans.
Die kans kwam er eindelijk en we sprongen een gat in de lucht!
Eindelijk die zachte warm mand waar je naar verlangde, een potje eten dat altijd vol is en een fijn opvanggezin die jou weer lieten weten dat jij het dubbel en dik waard bent om in de watten gelegd te worden.
Bij Marie’s eerste bezoek aan de dierenarts werd er bloed getrokken waaruit bleek dat ze een overactieve schildklier heeft, wat kan verklaren waarom ze maar 2.6 kilo woog. Ze had ook flinke diarree, wat daarbij niet helpt, maar haar tandjes zagen er tot onze verbazing heel goed uit. Toch geen senior dan misschien?
De nodige medicatie werd opgestart en na 3 weken wordt er terug bloed getrokken om te zien of we de schildklier stabiel is. 2 weken later woog ze al iets meer dan 3 kilo maar haar stoelgang was nog niet beter dus ook daar werd medicatie voor opgestart.
Het moeilijke lopen achteraan kan te wijten zijn aan een vergroeiing in de ruggengraat en er was een hartruis te horen, wat de leeftijdsbepaling dan toch weer meer richting senior stuurt, maar dit allemaal gaat volgende week bekeken worden wanneer ze weer bij onze dierenartsen langs moet gaan voor het 2de bloedonderzoek.
We kunnen misschien niks doen aan de vergroeiing maar als we alle mogelijke pijn daardoor kunnen wegnemen met medicatie, haar schildklier stabiel krijgen en de darmpjes weer gezond kunnen maken, kan Marie een nog heel kwaliteitsvol leven hebben.
We gaan er alles aan doen om jouw leven nu zo fijn mogelijk te maken meisje, we weten niet hoeveel jaren je nog hebt maar het zullen de beste van jouw leven worden!
Wie graag Marie graag wil steunen, kan een gift doen op onze rekeningnummer BE85 6528 2347 3906 met de vermelding ‘gift lieve Marie’.
Voor giften vanaf 40€ ontvang je een attest dat je kan indienen bij jouw belastingaangifte waardoor je een vermindering krijgt van 60% op het totaalbedrag van al uw attesten.
Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.