Op het randje van de dood

24 augustus 2019: We kregen gisteren een melding van mensen uit Mol. Ze hadden een kitten gesignaleerd op een vangplaats waar alle katten reeds gesteriliseerd zijn.

Eens aangekomen konden onze vrijwilligers eerst helemaal niets vinden. Maar omdat het niet goed voelde, bleven ze zoeken en zoeken tot ze opeens een diep, hopeloos gemiauw hoorden vanonder de struiken. Daar verscholen vonden ze het kleine mannetje, hij heeft echt zijn allerlaatste krachten gebruikt om zich nog te laten horen. Terwijl onze vrijwilliger het kleintje dicht tegen haar aannam om op te warmen, werd er nog gezocht naar andere kittens maar hij was nog maar alleen.

Het had geen uur later moeten zijn want eens thuis aangekomen bleek hij een temperatuur van lager dan 32° te hebben! Hij woog amper 582gr, dat is een gewicht van een kitten van 5 weken! En we schatten hem zeker 10 weken, kan zelfs ouder zijn. Stilletjes werd hij opgewarmd en regelmatig glucose toegediend.

Het duurde uren voor hij terug op temperatuur was. Hij was, eenmaal opgewarmd, ook zo verzwakt dat hij zelf niet kon eten. Deze nacht werd bij hem gewaakt en regelmatig werden kleine hoeveelheden voeding toegediend. Vanmorgen begon hij zelf te eten en begon hij ook alerter te worden. Hij is er nog lang niet, maar het begin is er. Er is hoop, en waar er hoop is, is er leven…

Welkom kleine lieve Charles, je zit al helemaal ons hartje, we gaan weer alles op alles zetten voor jou!

Een centje voor dit lieve mannetje is erg welkom op ons rekeningnummer BE85 6528 2347 3906 met de vermelding ‘gift Charles’

(Voor giften vanaf 40€ ontvang je een attest dat je kan indienen bij jouw belastingaangifte waardoor je een vermindering krijgt van 45% op het totaalbedrag van al uw attesten.)

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.