7 mei 2020: Tussen alle kittenmeldingen, en vreugdevolle herenigingen!, door, krijgen we ook nog steeds meldingen voor volwassen katjes die dringen hulp nodig hebben.
Op dit moment kunnen we nog plaats maken voor deze katjes en hebben we nog genoeg tijd en mensen om oplossingen te zoeken maar binnenkort wordt dat een stuk moeilijker.

Deze knul had geluk, hij werd maandag bij ons ingebeld: hij was mager, had klitten, kale plekken en wonden.  Hij liep er al een paar dagen rond en de melders wilden heel graag hulp voor dit katje.

Ze hadden het manneke al binnengelokt en hij liet zich gelukkig zonder verzetten ook in een transportmandje zetten dus we konden recht naar onze dierenartsen ermee.
Het manneke kreeg een roesje zodat alle klitten verwijderd konden worden en zijn wonden behandeld konden worden. Hij leek relatief gezond maar is mager en de kale plekken duiden erop dat hij al een hele tijd last had van klitten en niet verzorgd werd.
De vacht gaat dan zo hard vervilten waardoor het enorm trekt aan de huid en het zich uiteindelijk lostrekt en wonden veroorzaakt.
De huid eronder verstikt ook en het is heel pijnlijk om ermee rond te lopen. Niet oké dus!

Hij is wel gecastreerd en heeft een chip….. die niet geregistreerd staat . Dan heeft chippen dus weinig zin en kan je als eigenaar geen aanspraak maken op de kat. Wettelijk gezien heeft hij dus geen eigenaar.

We willen heel graag weten of deze knul een baasje heeft dat hem mist maar ook hoe het komt dat hij in zo’n toestand verkeert en waarom de chip niet geregistreerd werd.
We hopen heel erg op een fijn verhaal met een gelukkig einde maar zullen hem niet meegeven aan een eigenaar die hem niet goed verzorgd (heeft) want dat is verwaarlozing en daar staan flinke boetes op….

Als niemand zich meldt, gaan we voor hem een goede thuis zoeken zodra hij bekomen is van alles en er terug wat beter uitziet. Dan hebben we hem ook wat beter leren kennen en heeft hij ons kunnen vertellen wat voor thuisje hij graag zou willen.
Komt goed met jou, vriend, komt helemaal goed x

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.