Een pootje met een staartje aan…

16 oktober 2019: Wie kent kleine Will nog, het kitten dat vastzat in een buis en een deel van zijn achterpootje miste?
Dat pootje was waarschijnlijk aangeboren want het zag er netjes uit maar Will zat onder de vlooien en was heel erg onder de indruk van zijn avontuur.

Hij herstelde goed van zijn avontuur maar we zagen dat hij wel op het stompje bleef steunen bij het lopen waardoor zijn rug en bekken scheeft stond. Op langere termijn zou dit een overbelasting kunnen veroorzaken en de huid van het stompje zou mogelijk ook te dun worden en gaan openliggen, wat weer tot infectie kan leiden.

Als het resterend stompje tot vlak onder de heup afgezet wordt, kan hij niet meer steunen en zou hij zijn rug terug recht houden bij het lopen. Maar hier moest het manneke genoeg voor wegen en in schitterende gezondheid verkeren want dit is een niet te onderschatten operatie.

Vandaag was het dan zover: kleine Will ging onder het mes.
Will is ondertussen al wel een stukje gegroeid maar hij is de benjamin in zijn gastgezin en het is ook gewoon een mama’s kindje hoor dus voor de opvangmama was het ook best spannend.

Het ziet er nu nog een beetje naar uit maar Will heeft er zelf verbazingwekkend weinig last van.
Hij is heel goed bekomen van de narcose en we zien nu al dat hij zijn ruggetje rechter houdt en amper nog probeert te steunen op zijn (ontbrekend) stompje.

Hij moet het de komende dagen nog wel rustig aan doen en van zijn draadjes afblijven maar zijn opvangmama is optimistisch gestemd.
Zijn opvangmaatje Tiny is nog niet van zijn zijde geweken, hij houdt zijn dikke vriend goed in de gaten. En wacht tot ze weer samen door de living kunnen vliegen. Nog even geduld Tiny….

Needless to say dat er ook een prijskaartje aan deze operatie zit…. wie ons hiermee wil helpen, stort zeker een centje op ons rekeningnummer BE85 6528 2347 3906 met de mededeling ‘een centje voor ons ventje!’.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.