Hoge nood alweer….

22 april 2021: Voor dit meisje ging deze morgen vroeg al de telefoon.

Lieve meldster Ellen had haar gevonden naast het kanaal in Balen. Ze zat helemaal in elkaar gedoken en riep luidkeels om hulp.

Ellen schoot meteen in actie! Wij werden gebeld, ze ging een transsportmandje halen terwijl een andere wandelaar op het katje bleef letten. Daarna bracht Ellen het katje meteen naar 1 van onze dierenartsen zodat er geen kostbare tijd verloren ging.

Ze bleek een lichaamstemperatuur van amper 33 graden te hebben, ze was dus flink onderkoeld. Katjes hebben normaal een lichaamstemperatuur tussen de 38 – 39 graden. Ze kreeg meteen een heleboel denkentjes en een warmtelamp zodat ze traag weer kon opwarmen. Toen ze weer op temperatuur was konden we beginnen met onderzoeken.

Ze staat niet stabiel op haar achterpootjes, daarom namen onze dierenartsen RX foto’s maar er lijken geen breuken aanwezig te zijn. Haar bloedwaarden zijn helemaal perfect dus we weten niet meteen waardoor ze onderkoeld is geraakt maar het toch heel belangrijk dat we deze reden vinden. We gaan haar eventjes laten bekomen onder toezicht van onze dierenartsen en gaan morgen verdere onderzoeken doen. Momenteel is ze nog eventjes helemaal onder de indruk van alle gebeurtenissen van vandaag.

We dopen haar alvast tot Elle vernoemd naar haar redster Ellen…

Duimen jullie mee voor onze Elle?

Wie Elle wil steunen kan dit via rekeningnummer BE85 6528 2347 3906

Met de vermelding ‘gift Elle’

Voor giften vanaf 40€ ontvang je een attest dat je kan indienen bij jouw belastingaangifte waardoor je een vermindering krijgt van 45% op het totaalbedrag van al uw attesten.
Wie Elle liever een cadeautje wil bezorgen kan dit via https://vzwazura.be/product-categorie/poezencentrale-mol/
Alle kleine beetjes helpen!
Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.