Onze Poppeman heeft het niet getroffen!

Vorige week waren al zijn kiezen getrokken omdat hij daar flink last van had en zijn bekje was mooi aan het genezen maar donderdagnacht liet hij zijn opvangmama flink schrikken.
Toen ze naar boven ging om te gaan slapen, hoorde ze Poppy reutelend ademen en zag ze hem zitten met neus en mond vol bloed en kwijl dat op zijn borst en pootjes druipte. Zijn bekje stond open en zijn tongetje hing eruit en hij had moeite met ademen omdat zijn neus dicht zat met korsten.
Ze belde meteen naar onze dierenartsen en initieel vermoedde ze dat er een bloedprop van zijn mond in zijn neus gereisd was en daar open gebarsten, wat vervelend is maar verder niet schadelijk.
Voorzichtig ging ze het snuitje schoonmaken zodat hij weer goed kon ademen maar zag ze dat zijn bekje ook scheef stond en zijn mondje niet meer dicht ging. Terug bellen met de dierenarts dus.

Zijn kaak kon uit de kom zitten of mogelijk gebroken zijn. Op de badkamer aan de wastafel lagen spetters bloed op de grond, was hij eraf gesprongen en op zijn bekje terecht gekomen? We hebben het raden naar maar het was wel kort geleden gebeurd want het bloed was nog niet droog.
Poppy stond nog op pijnstilling voor zijn kiezen en hij kon weer goed ademen dus er werd besloten hem ‘smorgensvroeg binnen te brengen. Het is een korte nacht geweest voor zijn opvangmama maar Poppy bleef gelukkig wel stabiel.
Jammer genoeg konden de rx-foto’s bij onze dierenartsen van Dap Nieuwedijk niet genoeg duidelijkheid brengen over een mogelijke breuk en moest er een afspraak gemaakt worden de bij Sanimalia voor een CT-scan de volgende dag.
Poppy kreeg een voedingssonde in zijn hals zodat hij zijn bekje niet moest belasten om zelf te eten.
Het onderzoek en de sonde steken, moest onder narcose en omdat zijn neusje toch weer vol zat, moest er een intubatietube gebruikt worden tijdens de narcose.
Poppetje werd snel goed wakker maar had die dag nog wel veel last van zijn keel (door de tube) en van zijn neusje (door de stortvloed aan snot) maar hij werd geaerosold, schoongeveegd en door de sonde gevoed en hij voelde zich tegen de avond al een stuk beter.
Zaterdag werd hij bij Sanimalia weer onder narcose gebracht en geïntubeerd voor de CT-scan en daarop was de breuk duidelijk te zien en het is geen makkelijke breuk…
De foto’s en het verslag werden naar onze dierenartsen gestuurd zodat hij daar de verdere behandeling kan krijgen. Poppy mocht die avond wel weer naar huis om bij zijn opvangmama verzorgd te worden en zal maandagochtend weer naar Nieuwedijk gaan.
We gaan dan horen wat ze precies met die breuk kunnen doen maar een operatie zal het 9/10 wel moeten worden.

We zijn niet gek op operaties want Poppy heeft al een verminderde weerstand omdat hij chronisch niesziek is, heeft vorige week nog een operatie ondergaan voor zijn kiezen en we merken dat hij al wat langzamer hersteld van de narcoses maar we hebben hier geen keuze uiteindelijk.

Rampzalig is het niet want dankzij de sonde kan hij wel goed gevoed blijven worden en vanmiddag gaf meneer te kennen dat hij toch een bakje mousse wou binnen schoffelen en dat is min of meer gelukt. Het opkuiswerk nadien duurde minstens even lang als het eten zelf maar we zijn blij dat onze knul bereid is zich er doorheen te vechten.
De kosten van dit verhaal zijn alweer een flinke hindernis voor een klein asiel zoals wij maar wij mochten van vzw Azura vernemen dat zij deze op zich willen nemen en dat is voor ons een enorm hart onder de riem, dankjewel Azura!

Azura is een non-profit organisatie die hulp biedt aan poezen die in een asiel of andere erkende organisatie verblijven en dure levensreddende operaties of verzorging nodig hebben en het is niet de eerste keer dat wij op hun hulp kunnen rekenen dus ga naar hun Facebookpagina en LIKE! zodat méér mensen hen leren kennen, zodat méér mensen hen steunen en ze méér katjes kunnen helpen bij asielen die dit anders niet zouden kunnen doen!
https://www.facebook.com/Vzw-AZURA-193294591224230/

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.