Zoveel meldingen, we houden het niet bij….

3 juni 2020: We lopen weer achter met de nieuwtjes maar de meldingen blijven komen en onze gsm staat niet stil.
Hier alvast een van de meldingen die we deze week al binnen kregen:

Deze kittens zaten samen met een schuwe mamapoes op de zolder van een huis dat te koop staat en de bewoonster vroeg onze hulp.
Onze medewerker ging kijken en hoorde een kitten beneden in de hal al krijsen en dan weten we dat er iets mis is.

Het ukje zat in haar eentje op de koude vloer, was onderkoeld en ze schreeuwde het uit: ik heb hulp nodig!
Haar broertjes hadden zich onder een rek verstopt en begonnen boos te blazen toen ze zomaar in de transportmand gezet werden maar kropen wel tevreden in het warme dekentje op de snugglesafe. Dit vonden ze duidelijk al beter dan een koude zoldervloer.
Maar het kleinste kitten baarde ons zorgen en onze medewerkster reed naar huis met 1 hand aan het stuur en 1 hand in de mand om het kleinste kitten op te warmen.

Deze kittens zijn zeker 4 weken maar wegen veel te weinig, het kleinste meisje woog 206 gram en dat is 200 gram minder dan ze zou moeten wegen.
Mamapoes had misschien weinig ervaring of had te weinig melk en deze kleine mup had het niet gehaald als de bezorgde bewoonster niet aan de bel had getrokken.

Eenmaal opgewarmd kreeg ze haar eerste papje en ze kreeg er maar geen genoeg van. Zodra het fles neergezet werd, ging de keel weer open en graaiden haar pootjes naar het flesje. Haar broertjes lieten het geblaas al snel achterwegen toen ze de pap roken en begonnen heel enthousiast te drinken, geef hier die papfles!

De eerste voedingen moeten in kleine porties gegeven worden om het verteringsstelsel niet te overbelasten dus er werd heel wat gebromd en gemopperd over ‘de slechte service en de gierige bediening’.

Maar uiteindelijk gingen ze toch met een bol buikje de bench in om een paar minuten later samen op een hoopje in een tevreden slaap vallen. Ze waren in goede handen nu..

De vangkooi werd opgesteld voor mamapoes maar ze wist het eten gisteren uit de kooi te halen zonder het valluikje dicht te laten klappen dus we moesten even van aanpak veranderen. Kom maar gauw mama, voor jou gaan we ook zorgen hoor.

Vanmorgen waren alle gewichtjes al een stuk hoger en het kleine meisje was zelfs 60 gram bijgekomen dus dat gaat de goede kant op!

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.